Sodastream – Den mest kända kolsyremaskinen

SodaStream är en av de mest kända distributörerna för kolsyremaskiner för hemmabruk i världen med över 60 000 återförsäljare i 45 länder. Enligt deras hemsida så dricks det cirka 700 miljoner liter kolsyrat vatten gjorda av maskiner från SodaStream, 25 % mer än den näst största leverantören Singha.

Deras motto är att erbjuda ett enkelt, kul och framför allt en hållbar metod för att skapa kolsyrat vatten hemma.

Utöver att erbjuda bra maskiner har de även ett stort sortiment av smakessenser, flaskor och tillbehör.

Du kan skaffa allt från återvinningsbara plastflaskor till hållbara glas- och metallflaskor, även korkarna finns i olika modeller från vanliga skruvkorkar till hermetisk förseglingsalternativ. Smakerna varierar från fruktiga smaker som passionsfrukt och mango till klassiska alternativ som läsksmakerna cola och lemon/lime. Intressantast är dock deras energidrycks-smaker som finns att välja med eller utan socker.

Det som SodaStream dock inte erbjuder är roliga spel som har med bubblor att göra, det kan du istället hitta här.

SodaStream Source

Modellen Source är en av storfavoriterna för SodaStream. Dess förmåga att producera kolsyra är utomordentligt och du kan själv styra hur bubbligt det ska vara, du har även en indikator som visar hur mycket du har lagt in. Flaskorna är enkla att fästa och maskinen är enkel att rengöra samt fylla på med kolsyrepatroner.

Nivån på karboxyleringen visas i nivåerna ett till tre. Den tredje nivån som ger mest kolsyra kan producera upp till 7 gram med kolsyra som är imponerande bubbligt, vissa dyrare modeller producerar bara 4 gram kolsyra.

Source’s enkla användning är också värt att nämna. Att tillsätta kolsyra till ditt vatten görs via att fästa in en flaska i maskinen genom ett enkelt tryck och sedan trycka på en knapp. Jämfört med andra maskiner där du behöver skruva in flaskan. Source kan även skryta om att vara tyst och effektiv, inte mer än 30 sekunder att göra.

Modellen behöver inte heller något eluttag, den behöver dock batterier för sitt LED-ljus för att indikera kolsyre-nivån. Dess patroner räcker i genomsnitt för att fylla 60 liter vatten med kolsyra och ligger på en bättre prisnivå många andra modeller.

SodaStream Jet

Ett billigare alternativ som SodaStream erbjuder för nya och nyfikna är modellen Jet. Dess kompakta form på 43 cm höjd, 13,5 cm bredd och under 22 cm djup gör att du kan placera den var som helst i köket utan att det tar för mycket plats.

Flaskan som används till Jet rymmer upp till 1 liter vatten och kan återanvändas i flera år. Flaskorna skruvas in i maskinen och du fyller på med kolsyra genom att trycka på en knapp. För standard kolsyra brukar du behöva trycka på knappen tre gånger men det går att lägga till mer eller mindre upp till personens smak.

Insättning av kolsyrepatron görs på liknande sätt som på flaskan. Du öppnar upp en lucka på modellens baksida och skruvar in din kolsyrepatron. Dessa patroner passar till de flesta SodaStream modellerna och räcker till att fylla cirka 60 liter vatten med kolsyra.