Kolsyremaskiner från Aga Aqvia

När Aga började lansera sina kolsyremaskiner tog det många konsumenter med storm. Modellerna fick mycket beröm i olika tester och utmärkte sig speciellt när testarna WiseGuide provade på kolsyremaskinerna och korade en av dem till vinnare.

AQVIA tillverkas i Sverige och är ett attraktivt märke för lokalbefolkningen på grund av dess närhet, men det är inte allt. AQVIA skryter om att ha en lätt, tyst och snabb kolsyreprocess och modellerna är enkla, rena och eleganta. Alla delar som produceras för modellerna från maskindelar till flaskor är också återanvändningsbara och miljövänliga. Det speciella är att många modell-delar går att återanvända och flaskorna är anpassade till att fungera oavsett vilken modell du använder dig av.

AGA AQVIA erbjuder även ett sortiment av smakessenser, visserligen inte lika stort som många andra distributörer, men fortfarande ett hyfsat utbud för nya användare. Från smaker som cola och lemon/lime till de mer fruktiga alternativen som päron och granatäpple. Vill du ha ett lättare alternativ till läsken erbjuds det även ”diet” eller ”light” versioner.

AQVIA Balance

AQVIA Balance valdes som den mest prisvärda kolsyremaskinen i WiseGuide’s konsumenttest år 2013. Den har även svept priset på ett test som SVT gjorde i sitt program PLUS när de testade på några kolsyremaskiner.

Balance kräver ingen elektricitet, inga batterier eller eluttag. Allt görs genom trycket från koldioxidbehållaren som släpps ut genom ett enkelt knapptryck. Ett tryck räcker, men det går även att trycka fler gånger för dig som vill ha det extra bubbligt. Byte av kolsyrepatronen görs också på ett bekvämt sätt där du skruvar in patronen på baksidan av maskinen.

Flaskorna som du använder kommer i två modeller, plast för den klassiska stilen och metall för den som vill ha ett tåligare alternativ. Båda rymmer en liter och har en hermetisk försegling på locket, som gör att kolsyregasen inte läcker ut. De stoppas in i maskinen väldigt enkelt också, med bara en vridning tills det tar stopp.

Balance räknas som en av de mest prisvärda kolsyremaskinerna på grund av dess låga pris och fortfarande erbjuder en bra kvalité. Det är dock inte alltid sant att du kan få en bra maskin för en billig peng, Balance vann sitt pris just på grund av denna ovanliga kombination. Det får en att undra ifall det finns andra billiga alternativ som ger lika bra kvalité som de dyrare modellerna. Här kan du läsa om andra billiga alternativ med varierade resultat.

AQVIA Exclusive

AQVIA Exclusive är en kolsyremaskinen som skryter om högt kvalitet och helt i rostfritt stål för att förhindra smuts och fingeravtryck. Modellen är tyst och användarvänlig med justerbar kolsyremängd. WiseGuide korade AQVIA Exclusive till bästa kolsyremaskin två år i rad.

Modellen är lätt att plocka isär från att montera flaskan till tömning av spillkoppen. Kolsyreknappen är även dämpad som får en att känna lyxig kvalité som passar dess glansiga metallfärg och svarta linjer som passar ger en professionell touch i köket.

En bruksanvisning medföljer som är rik på nyttig information gällande montering och användning av maskinen för att inte tala om lättläst.