De billigaste kolsyremaskinerna

Att köpa en kolsyremaskin kan kännas som en långtidsinvestering. För en person som regelbundet dricker kolsyrad läsk skulle det trots allt ta mellan ett till två år för att börja tjäna på en kolsyremaskin. Vad är det som egentligen får priset på dessa maskiner att fluktuera så mycket, finns det någon egentlig skillnad från de billigaste jämfört med de dyraste för en vanlig person?

Målet med att köpa en billig kolsyremaskin är i slutändan att testa på och se ifall det är något man vill ha i sitt hushåll. Det är inte så att en sådan maskin passar till varje familj, problemet är dock att man inte vet förens man provat. Även om de billigare varianterna inte ger den bästa kvalitén är den viktigare frågan snarare ifall du vill ha hemmagjord bubbligt vatten eller läsk och ifall du gillar att experimentera?

Sodastream Genesis

Denna kompakta maskin är en favorit på grund av sin design som passar till de flesta hushåll och priset som inte kostar skjortan av en. Denna kolsyremaskin finns i färgerna röd eller svart och kommer med plastflaskor i storleken 0,5 liter och 1 liter.

Maskinen är enkel att använda då ingen elektricitet behövs, alltså inget behov av batterier eller eluttag. Dess kompakta form gör det enkelt att ha det vid sidan av i köket eller ifall man vill ta med sig den i samband med en utflykt. Du fyller ditt vatten med kolsyra genom ett enkelt knapptryck och du kan bestämma själv hur mycket kolsyra du vill ha.

Nackdelen med denna maskin är att det inte finns en automatisk mekanik för att lägga till lock för flaskan. Detta kan vara smått irriterande för en som inte har ett så starkt grepp, inte heller ifall man slarvar med att skruva locket och sedan råkar spilla innehållet.

En annan nackdel är att det inte finns några glasflaskor att välja mellan, visserligen är plastflaskorna gjorda av BPA-fri plast som håller upp till tre år, men det är alltid uppskattat att få välja mellan fler alternativ.

Wassermaxx Trend

Modellen Trend är en vit kolsyremaskin i plast som använder sig av kolsyrepatroner från Sodastream och som monteras in med hjälp av en adapter. Detta kan vara krångligt för många och även anses som onödig att det inte redan är förinstallerat.

Trend är ett av de billigare alternativen men det visar också risken med att köpa en maskin helt efter priset. Maskinen är begränsad vid tillsättning av kolsyran i vattnet och om man inte är försiktig så kan det ske att vatten börjar pumpas ut på grund av övertrycksskyddet.

iSi Kolsyremaskin Twist and Sparkle

Twist and Sparkle har mottot att göra det så enkelt som möjligt för användaren och enklare än såhär blir det inte. Du stoppar in en liten kolsyrepatron på locket, fyll glasflaskan med vatten och när du skruvar ihop dem så fylls vattnet med kolsyra. Dess enkelhet är dess största charm och att recept på olika drinkar medföljer är ett stort plus. Att glasflaska används är också varmt välkommet.

Nackdelen är dock att du inte har så stor kontroll över hur mycket kolsyra som går in i vattnet. Kolsyrepatronerna måste också bytas om efter en flaska och det kan bli tjatigt när ifall du ska göra en större mängd läsk.