Bubbliga spel

För dig som gillar bubblor och kolsyra kan det vara roligt att se vad internet har att erbjuda gällande spel inom detta tema. Bubbliga spel finns det många av, här tipsar vi om tre som gett oss mycket underhållning. Tyvärr finns inte dessa spel på Unibet som vi annars gillar då de är ett casino som tillhandahåller BankID. Men ja, det går att hitta slotsspelen hos andra.

Bubble Craze

Bubble Craze som är skapat av IGT är en slot med en unik speldesign. I detta spel handlar det som att kombinera symboler på olika sätt som påminner mycket om systemen i Bubble Witch och Candy Crush. Du har bubblor i olika färger som ska placeras i formationer om minst fyra för att skapa vinnande kombinationer. Till skillnad från Candy Crush har du dock ingen möjlighet att skifta på bubblornas position, det är trots allt ett spel och din uppgift är att spinna hjulen vid en ny omgång.

Utöver att ha ett unikt koncept för slots så är Bubble Craze även estetiskt tilltalande med sina färglada bubblor utan att vara för skrikiga. Systemet är lätt att förstå och man lär sig snabbt efter två till tre försök. Det som håller spelaren på spänn är bubblorna som har speciella egenskaper. Utöver att ha olika färger kan de även ha symboler som förvandlar närliggande bubblor till ens egna färg och sedan finns det en symbol som ger en bonus ifall den poppas i form av en multiplikator.

Bubbles

Mazooma Interactive Games (MIG) som numera är en del av den kända koncernen Novomatic Group släppte under 2015 ett spel vid namn Bubbles. En rolig spelautomat som har fem hjul och tre rader med tio vinstlinjer, där du kan vinna både från vänster och höger.

Bubblorna varierar i färg och retar en med dess nostalgiska nyanser som påminner om en när man blåste stora bubblor som barn. Det är väldigt charmigt hur färgerna representerar den typiska regnbågen man ser i bilder för att inte tala om att man börjar tänka på de olika fruktsmakerna som varje färg kan representera.

I denna slot behöver du matcha mellan tre till fem bubblor för att vinna, men beroende på färg vinner du olika värden. Blå och lila ger dig de lägsta vinsterna, följt av röd, grön. De färger som du ska sikta på är rosa och orange. Får du fem orange:a bubblor vinner du 250 gånger din insättning!

Professor Bubbles

Professor Bubbles har inga bubblor i själva spelet. Så, nu när jag har fått det sagt känns det mycket lättare. Olikt de andra två nämnda spelen har Professor Bubbles inga symboler med bubblor, det enda som tillhör detta tema är namnet på professorn och bubblandet i bakgrunden när du spinner hjulen.

Trots detta är Professor Bubbles ett roligt spel som man inte bör gå miste om.

Rolig design med underbara detaljer i laboratoriet och i symbolerna lever man lätt in sig som den tafatte vetenskapsmannen som håller på att experimentera med risk för oväntade konsekvenser.

Utöver att ha wild-symboler och scatter-symboler finns det även chans för bonusrundor när vissa krav blivit uppfyllda där du kan vinna stort på grund av en multiplikator-bonus som kan öka din vinst med upp till 50 gånger.